Engineering & supply chain
Flandre Occidentale
Permanent

Voor onze klant UNILIN, gaan we op zoek naar een Production Manager.

UNILIN Group is wereldwijd een referentie in interieurdesign en bouw. Ze ontwikkelen, produceren en vermarkten o.a. laminaatvloeren, vynilvloeren, tapijttegels, panelen op houtbasis en sierpanelen en isolatieplaten.

UNILIN Group maakt deel uit van Mohawk Industries, wereldwijd marktleider op het vlak van vloerbedekking. UNILIN Group stelt vandaag 8200 werknemers te werk, is aanwezig in meer dan 105 landen en heeft meer dan 30 productiesites wereldwijd. De groep vertegenwoordigde een omzet van 3,1 miljard € in 2022.

Je werkt voor de site van UNILIN LVT (Luxury Vynil Tiles) in Avelgem.

Jouw job:
_______

Als Production Manager heb je de eindverantwoordelijkheid over de volcontine productieoperaties binnen de site in Avelgem. Je staat samen met jouw team in voor de realisatie van de vooropgestelde productiedoelstellingen en KPI’s op vlak van rendement, volume en kwaliteit. Daarnaast zorg je voor de nodige ruimte en aandacht voor continuous improvement en innovatie.
 

 • Een belangrijke focus ligt op people management. Je stuurt een team van production supervisors, production engineers en ondersteunende functies aan; Je staat in voor coaching, bijsturing, evaluatie en ontwikkeling van het volledige team van productiemedewerkers. Opleiding staat centraal bij Unilin, van de productie manager wordt voldoende aandacht verwacht voor de ontwikkeling van de teamleden.
 • Je zorgt voor een effectieve communicatie zowel binnen je team als met andere afdelingen en bouwt het nodige overleg in. Je neemt deel aan de dagelijkse productiemeetings en staat in voor de ploegoverdracht. Je installeert een optimale samenwerking met de technische afdeling.
 • Je begeeft je geregeld op de vloer (gemba!), bouwt een connectie op met de mensen en weet wat er leeft. Je bent empathisch, luistert naar de mensen.
 • Ook continuous improvement en innovatie staat centraal binnen Unilin. Je gaat ook aan de slag met de beschikbare data voor root-cause analyses, rapporteringen en verbetertrajecten. Je begeleid je nieuwe investeringen en innovaties.
 • Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van een ‘zero harm’ cultuur. Een belangrijke focus ligt daar op human behaviour (niet alleen zorgen voor machineveiligheid, maar ook het meenemen van de productiemedewerkers in het vertonen van veilig gedrag).
 • Als productie manager werk je in de breedte en zet je de lijnen en structuur uit op volgende vlakken: OEE, zero harm, people, cost. Je bepaalt mee de visie en prioriteiten en weet de management laag te connecteren met de dynamieken op de vloer en mensen doorheen verandering te leiden.

Jouw Profiel:
_______
 

 • Je bent ingenieur van opleiding, of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt reeds ervaring in binnen een geautomatiseerde productieomgeving, en hebt minimaal een eerste ervaring in leidinggeven/coachen. 
 • We zoeken iemand die impact heeft op korte en lange termijn:
 • Je bent graag actief aanwezig op de werkvloer, bent in staat om in een dynamische omgeving het overzicht te bewaren, prioriteiten te stellen. Je bent een echte problemsolver en beschikt over een ‘can do’ mentaliteit.
 • Daarnaast kan je ook op langer termijn denken. Je beschikt over organisatorische talenten om de productie efficiënt te organiseren. Je beschikt over een goede set analytische skills en gaat graag aan de slag met root-cause analyses en rapporteringen. Je vertrouwt niet enkel op jouw buikgevoel maar staaft jouw beslissingen met cijfers en data. Je durft het bestaande te challengen en change te brengen op de werkvloer.
 • Je bent communicatief sterk en hebt overtuigingskracht. In combinatie met jouw passie voor veiligheid, zorgt dit ervoor dat iedereen zich inspant voor onze Zero Harm cultuur.
 • Vlotte beheersing van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Flexibiliteit: De rol van Productie Manager vergt een zekere mate van flexibiliteit, betrokkenheid en aanwezigheid op de site. Gezien het een volcontinue productie is het mogelijk dat je af en toe na de uren gecontacteerd wordt bij escalaties.

Het aanbod:
_______
 

 • Je komt terecht in een gedreven, innovatief groeibedrijf, waar echte ondernemers op elk niveau de basis vormen van haar succes. Investeringen in technologie en in mensen kenmerken de bedrijfscultuur.
 • Als Productie Manager heb je een zeer uitdagende functie. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en wordt breed betrokken. De focus op innovatie en verbetering brengt bovendien veel dynamiek en afwisseling in de rol.
 • UNILIN besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van haar medewerkers, via een uitgebreid opleidingsaanbod (zowel intern, extern als individuele coachings). Daarnaast zijn er heel wat doorgroeimogelijkheden, zowel binnen de site als binnen de ruimere organisatie.
 • Je krijgt een competitief salaris aangevuld met heel wat extra legale voordelen (o.a. bedrijfswagen, groeps-en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, gsm + abonnement, laptop, diverse personeelsactiviteiten, 36 vakantiedagen, benefits at work).

Interesse?
_______

UNILIN werkt voor deze vacature exclusief samen met Bakker & Partners.
Bezorg je CV aan Katrien Hadermann via Katrien.Hadermann@bakker.be, of bel voor meer info 0479 69 00 77!

 

En savoir plus?
Prenez contact:

Katrien Hadermann
katrien.hadermann@bakker.be
03/218.00.60

Postulez directement via ce formulaire

Introduisez votre information et ajoutez votre CV et lettre de motivation

 • Drop files here or
  Accepted file types: pdf, doc, docx, txt, odf, Max. file size: 20 MB, Max. files: 2.
   Seuls les documents pdf et Microsoft Word sont autorisés.
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit formulier wordt beveiligd door Google Recaptcha. Gebruiksvoorwaarden