Diensthoofd Financiën

Brussel
Permanent
Finance, Non-profit

LUCA School of Arts is een creatieve hub voor bijna 5.000 mensen: meer dan 4.000 studenten en 800 collega’s. Aan hen biedt LUCA een onderwijs- en onderzoeksomgeving om hun creatief talent verder te ontplooien.

Functie

Als diensthoofd ben je verantwoordelijk voor het financieel beleid en de financiële processen van LUCA School of Arts. Je draagt verantwoordelijkheid binnen de contouren van de beslissingen van het directiecomité, het bestuursorgaan en van de door de overheid bepaalde regelgeving. Je optimaliseert de financiële processen en de ondersteunende IT-processen. Je staat mee in voor de financiële gezondheid van de organisatie binnen de context van het hoger kunstonderwijs.
Je rapporteert aan de algemeen beheerder.

 

 • Je ontwikkelt een optimaal en gezond financieel actieplan en je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en de opvolging ervan.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de begrotingsopmaak en de jaarrekening conform de wettelijke en decretale normen.
 • Je stuurt, coacht en ontwikkelt het team van medewerkers van de dienst, waarbij de medewerkers boekhouding inhoudelijk worden aangestuurd door de coördinator boekhouding.
 • Je stelt adequate rapportering op aan interne en externe organen over diverse thema’s op het vlak van financiën.
 • Je beheert, in nauwe samenwerking met je collega’s, optimalisatie- en digitaliseringsprojecten voor de verschillende financiële- en aankoopprocessen.
 • Je vertegenwoordigt LUCA binnen de diverse externe beleids- en overlegorganen (bedrijfsrevisor, financiële instellingen, Vlaamse Hogescholenraad…).
 • Je werkt goed samen binnen de Associatie KU Leuven
 • Je volgt alert de voor de hogeschool relevante recente ontwikkelingen op

Profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma binnen een economische of financiële richting, je hebt minimaal een 5-tal jaren ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent in staat om, vertrekkend van het algemeen beleid, strategisch richting te geven aan de dienst. Tegelijk denk en werk je ook graag mee aan de uitbouw en optimalisering van processen en de digitalisering.

Aanbod

 

 • Je komt terecht in een fijne, toekomstgerichte en open werkomgeving met nog veel nieuwe uitdagingen. De rol biedt veel autonomie en ruimte voor zelfontplooiing in een complexe maar inspirerende en mensgerichte context.
 • Wij bieden een stabiele voltijdse aanstelling (100%) van onbepaalde duur in een barema A31.  Meer informatie over de weddeschalen vind je terug op de website van het departement onderwijs (www.ond.vlaanderen.be). Bovendien biedt LUCA extralegale voordelen zoals een gunstige hospitalisatieverzekering, bijkomende verlofdagen en gratis pendelen met het openbaar vervoer.

Interesse?

Stuur je CV en motivatiebrief naar Kristof.Sneyers@bakker.be voor 25 augustus.

Meer info?
Neem contact op met:

Kristof Sneyers

kristof.sneyers@bakker.be

SOLLICITEER METEEN VIA DIT FORMULIER

Voer al uw gegevens correct in en voeg uw CV en motivatiebrief toe.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.