HR Directeur

Limburg
Permanent
HR & Legal

Stad en OCMW Genk vormen samen het moderne, dynamische en ambitieuze bestuur van een warme, kleurrijke stad die leeft, nieuwe plannen realiseert en met visie en gezonde ambitie de toekomst tegemoet kijkt. Werken bij Genk betekent werken in een grote organisatie met meer dan 1100 collega’s, actief in een brede waaier aan functies.
Genk is een diverse stad wat ruimte, mensen, groen, activiteiten en cultuur betreft. Genk is een stad met uitdagingen op diverse domeinen, uitdagingen die verbonden zijn aan de ontwikkeling van de stad en te maken hebben met evoluties die wereldwijd een impact op onze omgeving hebben. Stap je mee in het verhaal van Stad Genk ?

De uitdaging
Als HR-directeur speel je een essentiële rol in het vormgeven en realiseren van de ambities van Stad Genk als aantrekkelijke werkgever. Als lid van het Management Team geef je samen richting aan de toekomstige ontwikkeling van onze stadsorganisatie waarbij geëngageerde en competente medewerkers bepalend zijn.

 • Je bent verantwoordelijk voor het vormgeven van de HR-strategie, het uitdragen van deze visie, zowel intern als extern, en het implementeren van de tactische plannen in lijn met de beleidsdoelstellingen.
 • Vanuit de rol als HR directeur ben je een sleutelfiguur in een klantgerichte samenwerking met de verschillende sectoren en diensten binnen en buiten de organisatie in partnership met het Management Team en externe stakeholders.
 • Je vertaalt organisatienoden en speelt een belangrijke rol in change management door het sturen en/of ondersteunen van leiderschap- en verandertrajecten.
 • Je ontwikkelt de HR-afdeling als strategische sparringpartner en betrouwbare tactische uitvoerder die bijdraagt aan de efficiënte werking van de organisatie, het welzijn van de medewerkers en de dynamiek van de organisatiecultuur.
 • Je blijft actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het HR-veld en integreert mogelijke innovaties en verbeteringen die aansluiten bij een diverse en duurzame organisatievisie.
 • Je bent verantwoordelijk voor het personeelsbudget en stuurt aan op kostenefficiënte werking  
 • Je bouwt en onderhoudt een netwerk binnen en buiten de organisatie met externe partners, om potentiële kansen en partners voor Stad Genk te identificeren en te ontwikkelen.

De afdeling HR
De HR-afdeling bij Stad Genk bestaat uit een 30-tal gedreven medewerkers. Onder jouw leiding zal deze afdeling zich blijven richten op innovatie, digitalisering, en het optimaliseren van onze HR processen. Het laatste jaar werd hard gewerkt aan de realisatie van een aantal belangrijke HR-werven als basis voor een toekomstgericht HR-beleid. Als
hoofd van deze afdeling draag jij de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en organisatie van het HR-team en de uitvoering, opvolging, en bijsturing van het HR- beleid.

Wie zoeken wij ?

 • Je hebt een masterdiploma en 5 jaar ervaring in strategisch HRM en teamleiding; of een bachelordiploma en 7 jaar ervaring in dezelfde gebieden, mits succesvolle afronding van een capaciteitstest.
 • Je bent een mensgerichte en sterke leider die je team motiveert, inspireert en coacht. Je streeft naar eigenaarschap en kwaliteit. Je hebt het vermogen om strategisch én tactisch te denken en deze ideeën om te zetten in concrete acties.
 • Je voelt je aangetrokken tot het unieke DNA van de stad Genk. Je hebt een diepgaande toewijding voor diversiteit, gelijkheid en inclusie, en een rijk begrip van interculturele verschillen. Samen bouwen we aan Genk als een stad waar iedereen graag leeft en werkt.

Het aanbod
Stad Genk biedt jou een functie met ruime verantwoordelijkheid een snel evoluerende organisatie.

 • een voltijdse contractuele betrekking met een contract van onbepaalde duur (salarisschaal A8a/A9b).
 • Je verdient bij aanvang een bruto maandloon van minimum 5.825,96 EUR bij 5 jaar relevante ervaring tot 7.204.42 EUR bij 15 jaar relevante ervaring (voor deze functie wordt relevante ervaring in de privésector of als zelfstandige geldelijk gevaloriseerd tot een maximum van 15 jaar)
 • Een bedrijfswagen.
 • Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, vakantiegeld, eindejaarstoelage, extralegaal pensioen, interessante vakantieregeling en de mogelijkheid tot thuiswerk.

Interesses ?
Overtuig met een krachtige motivatiebrief en CV is en stuu deze tot en met zondag 9 juni 2024 naar ans.hanappe@bakker.be. Voeg eveneens een kopie van jouw diploma toe.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ans Hanappe via ans.hanappe@bakker.be of 0495 55 95 96

Meer info?
Neem contact op met:

Ans Hanappe

ans.hanappe@bakker.be

SOLLICITEER METEEN VIA DIT FORMULIER

Voer al uw gegevens correct in en voeg uw CV en motivatiebrief toe.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.