Home » HR Generalist

HR Generalist

Brussel
Permanent
HR & Legal

Deutsche Bank is de grootste bank van Duitsland en opereert in 59 landen, met klanten in maar liefst 150 landen. In totaal heeft de bank 21 miljoen klanten via haar drie belangrijkste activiteiten: Corporate Bank, Investment Bank en Private Bank. De bank is geen klassiek bankkantoor maar profileert zich als een investeringsbank (zakenbankieren). In dit gebied is hun missie om de unieke behoeften van de individuele klanten te begrijpen, om hun vermogen optimaal te beschermen en te laten groeien volgens hun persoonlijke doelstellingen. In België heeft de bank een vlakke structuur en telt ze 550 dynamische medewerkers. Bij Deutsche Bank krijgen originele denkers de ruimte en ondersteuning die ze nodig hebben om te schitteren.

Deutsche Bank stimuleert groei via hun sterke klantenfranchise, ze investeren fors in digitale technologieën, geven prioriteit aan succes op de lange termijn boven kortetermijnwinst en dienen de samenleving met ambitie en integriteit.

De bank biedt talentvolle medewerkers de middelen, training en alle kansen om te groeien en te schitteren.

Deutsche Bank is ter ondersteuning van het Belgische netwerk op zoek naar een

Human Resources Business Partner

Doel van de functie

Als Human Resources Business Partner lever je professioneel HR-advies en -diensten met betrekking tot de verschillende HR-domeinen en dit volgens de behoeften van de business, het management en de werknemers in lijn met het HR-beleid en -procedures, arbeidsrecht, sociale wetgeving en collectieve arbeidsovereenkomsten. Als HR Business Partner help je onze mensenstrategie af te stemmen op onze bedrijfsstrategie. Je bent niet alleen een administratieve expert en steun voor medewerkers, maar ook een veranderaar en strategische partner voor ons bedrijf.
De Human Resources Business Partner werkt nauw samen met de Head of Sales. Het Sales departement telt een 300-tal personen. De HR Business Partner is een HR Generalist met kennis en ervaring in zowel hard als soft HR. Daarnaast is de rekrutering en selectie voor de agentschappen en de support diensten eveneens een hoofdtaak. Je werkt hiervoor ook nauw samen met rekruteringskantoren. Talent en Leadership Development wordt aangestuurd vanuit de groep en wordt op lokaal vlak geïmplementeerd. Je detecteert de opleidingsbehoeften en volgt de mandatory trainingen (productkennis) op. De Human Resources Business Partner heeft veel visibiliteit binnen de organisatie en werkt ook rechtstreeks samen met de CEO. De HR Business partner maakt deel uit van een team van 6 collega’s (1 reward manager, 2 payroll officers, 2 HRBP’s) en rapporteert aan de HR Manager voor België.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Werven van talenten: Je helpt onze organisatie te groeien door talenten aan te trekken en te behouden. Samen met andere teamleden werk je aan innovatieve en inclusieve wervingsstrategieën.
 • Training & ontwikkeling: Identificeren van trainingsbehoeften en het afstemmen van trainingsprogramma’s op de bedrijfsdoelstellingen. Als Trainingsfunctionaris voor Deutsche Bank België volg je de regelgevende trainingsvereisten op voor ons personeel dat in contact komt met klanten.
 • Je bent een adviseur voor onze managers en medewerkers in verschillende HR-processen. Je werkt met hen samen om conflicten op te lossen, helpt bij het faciliteren van arbeidsverhoudingen, handhaaft een goede werkomgeving, bouwt moraal op en vermindert ongewenst verloop.
 • Implementeren van initiatieven op het gebied van werknemerswelzijn, diversiteit en inclusie, of talentmanagement.
 • Je analyseert rapporten met grote hoeveelheden gegevens en structureert deze in bruikbare dashboards of presentaties.
 • Binnen het risico- en controlekader volg je nauwgezet de toepasselijke HR-beleidsregels en -procedures en kun je deze gemakkelijk toepassen in je dagelijkse werk.

Je profiel

 • Je sluit je aan bij een inclusieve werkgever waar diversiteit wordt gewaardeerd en gevierd. We verwelkomen sollicitaties van individuen met diverse achtergronden en ervaringen.
 • Je bent een echte ‘mensenmens’ en houdt ervan om met mensen te werken en te communiceren.
 • Bachelor- of masterdiploma.
 • Vloeiend in Nederlands, Frans en Engels, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je bent op de hoogte van arbeidswetten en -voorschriften, evenals andere wettelijke vereisten met betrekking tot personeelsbeheer.
 • Efficiënt en effectief, zelfs onder druk van deadlines.
 • Een echte teamspeler.
 • Vaardigheid in het gebruik van MS Office, vooral Excel.
 • Administratieve en rapportagetaken schrikken je niet af; integendeel, je hebt ze onder controle. Kennis van Workday is een pluspunt.

Het aanbod

Je komt terecht in een jonge, dynamische en innovatieve werkomgeving vol afwisseling en groeiperspectieven. Onze klant is een organisatie in volle ontwikkeling die jou een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid én met impact kan bieden. Deutsche Bank biedt jou een bedrijfscultuur waar waarden als klantgerichtheid, integriteit en partnership centraal staan. Een omgeving waarin u wordt aangemoedigd om uw mening, suggesties en zorgen te delen (spreekcultuur) evenals een platte organisatiestructuur met nauwe samenwerking en open communicatie met zowel het management als tussen de verschillende afdelingen.

Er heerst een collegiale werksfeer waar samenwerking, warmte en dynamiek belangrijke troeven zijn en waar alle kansen en middelen worden geboden om je te laten groeien.

Onze klant biedt een interessant verloningspakket (maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, cafetariaplan, wagen …) en een hybride model van werken met 3 dagen thuiswerk per week. Het hoofdkantoor is in Brussel (nabij station Brussel Zuid).

Interesse?

Gebruik het contactformulier op deze pagina om ons je kandidatuur en documenten door te sturen. Voor vragen kan je contact opnemen met nancy.decoensel@bakker.be met vermelding van de referentie HRBP DB.

Meer info?
Neem contact op met:

Nancy De Coensel

nancy.decoensel@bakker.be

SOLLICITEER METEEN VIA DIT FORMULIER

Voer al uw gegevens correct in en voeg uw CV en motivatiebrief toe.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.