Home » Maintenance Manager

Maintenance Manager

Oost-Vlaanderen
Permanent
Engineering & Supply Chain

Voor onze klant, een gerenommeerd voedingsbedrijf in de regio Oost-Vlaanderen, gaan we op zoek naar een Maintenance Manager.

Jouw job:
_______

We zijn op zoek naar een gedreven maintenance manager die de technische dienst (+-14 FTE) zal aansturen en verantwoordelijk is voor het onderhouden en verbeteren van het machinepark, utilities en de gebouwen.

Naast het aansturen van het team en de dagdagelijkse operaties zal een belangrijke focus zal gaan naar de transformatie en professionalisering van de afdeling. Je bent op strategisch niveau verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol van de maintenance strategie en het continuous improvement programma voor maintenance. Het is daarbij essentieel om de mensen mee te nemen in de visie en de bijhorende verandertrajecten.

De maintenance manager maakt deel uit van het plant management team en draagt bij aan het ontwikkelen, uitdragen en implementeren van de missie, visie en roadmap van de site.

De rol van maintenance manager houdt derhalve een uitdagende mix in van strategisch, technisch/operationeel en people management in.

Onze klant zoekt een gedreven en ervaren profiel, deze persoon zal op termijn verder kunnen doorgroeien binnen de site of ruimere organisatie.

Je belangrijkste resultaatsgebieden zijn:

 • Het bepalen van de algemene onderhoudsstrategie, waarbij zowel korte als lange termijn doelstellingen worden bepaald. De onderhoudsstrategie draagt ertoe bij dat productie de nodige volumes en servicelevel haalt, binnen de juiste kwaliteit en (kost) efficiëntie.
 • Opmaak van het onderhoudsbudget, in overleg met de plant manager. De Maintenance Manager beheert dit budget zorgvuldig en stuurt het onderhoudsplan bij afhankelijk van noden en evoluties van de afdeling.
 • Overleg omtrent onderhoudsacties met het plant management. Evaluatie en waar nodig bijsturen van de prioriteiten en acties, met blijvende aandacht en respect voor de lange termijn objectieven en evolutie van de afdeling.
 • Competentiebeheer/successieplanning: De Maintenance Manager bepaalt de objectieven (performance & development) op jaarbasis voor het onderhoudsteam en volgt deze als dusdanig op. Als KPI resulteert dit in een jaarlijks functioneringsgesprek en continuous feedback gesprekken doorheen het jaar voor de direct reports. Je zet de prioriteiten uit op vlak van competentiebeheer en neemt proactieve acties rond successieplanning in het belang van de verdere stabiliteit en continuïteit van de afdeling.

Jouw profiel:
_______
 

 • Je behaalde een Master in engineering (elektromechanica, elektriciteit, …) of gelijkwaardig.
 • Je kan een gedegen ervaring voorleggen als maintenance manager in een soortgelijke productieomgeving (voeding of ruimere procesindustrie).
 • Vanuit deze ervaring heb je een brede kennis opgebouwd met betrekking tot industrieel onderhoud en de belangrijkste tools en methodieken (preventive/predictive maintenance, workflow management, spare part management, MTBF Analyse, FMEA, SAP PM, …).
 • Je hebt kennis van TPM en bij voorkeur reeds ervaring met het opstarten en/of begeleiden van dergelijke trajecten.
 • Je beschikt over sterke organisatorische en analytische skills: je bent in staat de huidige onderhoudsactiviteiten te analyseren en vandaaruit de organisatie en strategie te optimaliseren.
 • Je hebt kennis en ervaring op vlak van continuous improvement/operational excellence.
 • Naast je technische kennis en ervaring beschik je over sterke people en change management skills.
 • Je beschikt over een sterk leiderschap en bent een coach voor je team. Je weet te verbinden met je team, luistert en hebt respect voor de aanwezige kennis en input. Je bent echter ook besluitvaardig en daadkrachtig en handelt volgens de genomen beslissingen.
 • Je hebt uitstekende communicatie en interpersoonlijke vaardigheden en weet als leider de management laag te connecteren met de dynamieken op de vloer en mensen doorheen change leiden.
 • Ook proactiviteit, prioriteitsstelling, problemsolving zijn belangrijke competenties voor deze rol.
 • Je beheerst vlot het Nederlands en Engels. Kennis Frans is een plus.

Het aanbod:
_______

Onze klant is een moderne en gerenommeerde onderneming actief binnen food production.
Je komt terecht in een toekomstgericht bedrijf en koploper op vlak van innovatie. De productiesites zijn sterk geautomatiseerd, operational excellence staat hier centraal.
Als Maintenance Manager heb je een functie met grote impact. Je krijgt de kans om de maintenance strategie verder uit te werken en te realiseren. Je wordt als lid van het plant leadership ook nauw betrokken bij het management en de toekomstvisie van de site.
Onze klant zet sterk in op persoonlijke ontwikkeling en groei met een uitgebreid opleidingsaanbod en doorgroeimogelijkheden. Er is mogelijkheid om verder door te groeien binnen de organisatie.
Je ontvangt een aantrekkelijk salaris, met diverse extra legale voordelen, inclusief bedrijfswagen.

Meer info?
Neem contact op met:

Katrien Hadermann

katrien.hadermann@bakker.be

SOLLICITEER METEEN VIA DIT FORMULIER

Voer al uw gegevens correct in en voeg uw CV en motivatiebrief toe.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.