Operations Manager B2C

Vlaams-Brabant
Permanent
Logistics

Naar aanleiding van de nieuwe activiteit die onze klant AMP zal opnemen betreffende de distributie van de krantenabonnementen zijn wij op zoek naar een

Operations Manager – B2C (M/V)

Dit nieuwe team binnen het Operations departement zal door middel van verschillende projectfasen stelselmatig de distributie van de krantenabonnementen coördineren, en dit in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen om dit te realiseren (zoals met bpost, AMP, departementen, externe transporteurs, de uitgevers,…), te beginnen met een eerste pilootfase voor een beperkt volume vanaf oktober 2024.

Functie:

De Operations Manager – B2C draagt de eindverantwoordelijkheid voor de end-to-end coördinatie van alle aspecten aangaande de distributie van de krantenabonnementen.

Deze functie zal rechtstreeks rapporteren aan de Operations Directeur en zal zelf zo’n 5tal direct reports aansturen, namelijk zo’n 4tal Regional Night Transport Coordinators en een Quality & Reporting expert.

Projectfase

Je ondersteunt gedurende de eerste jaren de verschillende projectfasen waarbij stelselmatig de distributie van kranten voor nieuwe regio’s zal toegevoegd worden in de logistieke organisatie van amp. Deze projectfasen worden centraal gecoördineerd vanuit het AMP projectteam. Vanuit jouw functie sta je mee in voor de operationele implementatie in nauwe samenwerking met alle betrokken departementen (AMP, bpost, de transporteurs, de uitgevers,…).

Je brengt de nodige operationele expertise aan voor de selectie van externe transporteurs die volgens strikte tender procedures en objectieve selectiecriteria vanuit het departement Transport centraal gecoördineerd worden.
Vanuit jouw functie ben je hierbij actief betrokken en ziet er mee op toe dat de selectie van de transporteurs in lijn gebeurt binnen het vooropgestelde budget, alsook volgens de vastgelegde service- en kwaliteitsnormen.

Day-to-day distributie operaties

Zodra een nieuwe regio tijdens de projectfase succesvol werd geïmplementeerd, coördineer je vervolgens de verdere day-to-day operaties voor deze regio’s. Je zet hiervoor tijdig en pro-actief de nodige operationele processen op, zodat de implementatie maximaal vlot kan verlopen en de continuïteit en kwalitatieve dienstverlening maximaal verzekerd blijft.
Je bent staat in voor het budgetbeheer van jouw departement (zoals onder meer voor de budget provisies, jaarlijkse budget voorbereiding, budgetrapporteringen, budget transporteurs, FTE’s, kost inzake locaties, facility,…).

Je bent operationeel verantwoordelijk voor de activiteiten in de verschillende locaties die geïdentificeerd en geïmplementeerd worden om de kranten te receptioneren en voor te bereiden voor verdere verdeling en transport.
Jouw team bestaat hiervoor uit een 4 Regional Night Transport Coördinators per regio, die op hun beurt deze verschillende locaties operationeel coördineren, om de transportactiviteiten op te volgen en hierover te rapporteren.

Opvolging van het proces in het systeem Sumo, namelijk de centrale applicatie voor het beheren van abonnementen (adressen, hoeveelheden, ontvangst, verzending,…). Je ziet er met jouw team op toe dat de datakwaliteit dagelijks op punt staat en alle input tijdig verwerkt wordt.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de uitgevers aangaande de operationele distributie van krantenabonnementen. Dit verloopt in nauwe samenwerking met het commercieel departement die op hun beurt de commerciële relaties met de uitgevers contractueel ondersteunen en onderhouden. Je onderzoekt de oorzaken van eventuele klachten en problemen aangaande de distributie van krantenabonnementen en werkt actieplannen uit om gelijkaardige klachten of problemen in de distributie te voorkomen.

Je coördineert op centraal niveau mee aan noodplannen indien nodig, bijvoorbeeld ingeval van staking, ingeval van onverwachtse omstandigheden (zoals faillissement van een transporteur, laattijdige leveringen, onverwachtse weersomstandigheden of milieurampen, technische of systeem storingen,…).

Opvolging transporteurs

Je draagt bij tot de definitie van de nodige actieplannen en implementeert de richtlijnen vanuit het Transport departement om maximaal reglementair te werken aangaande de punten waarmee de externe transporteurs reglementair in orde dienen te zijn ingeval van sociale inspectie.

Continuous Improvement

Je staat in voor de end-to-end monitoring en rapportering van de kwaliteit van de distributie van de krantenabonnementen. Je definieert hieromtrent de nodige rapporteringen, KPI’s, methoden en systemen om de kwaliteit van de service te meten.
Je formuleert actieplannen waar nodig om de processen te optimaliseren en de klantentevredenheid maximaal te realiseren (enerzijds langs de kant van de abonnees, anderzijds langs de kant van de uitgevers).
Je bent verantwoordelijk voor het continuous improvement inzake het proces abonnementen. Je monitort alle klachten en problemen die met de distributie van de krantenabonnementen te maken hebben en neemt de nodige strategische en operationele acties om de problemen op te lossen en om deze structureel in de toekomst te vermijden.

Audit en controles

Je bent het eerste aanspreekpunt voor audits en controles aangaande het end-to-end proces van de distributie van de krantenabonnementen. Dit betekent concreet dat je eveneens alle aspecten binnen dit end-to-end proces die binnen andere departementen worden opgenomen eveneens mee overschouwt en functioneel mee coördineert.

Profiel:
 

 • Je beschikt over zo’n 10tal jaar ervaring in een verantwoordelijke functie, bij voorkeur binnen de logistieke of distributiesector.
 • Je bent Nederlandstalig, met sterke mondelinge en schriftelijke kennis van het Frans.
 • Je hebt een gedegen ervaring met end-to-end procesmanagement inzake operationele coördinatie van logistieke en/of distributie activiteiten.
 • Je bent sterk met cijfers, werkt graag end-to-end rapporteringen en KPI’s uit om vervolgens doelgericht de kwaliteit van een proces te meten en bij te sturen. Een degelijke ervaring met rapporteringstools en MS Excel is met andere woorden essentieel.
 • Je beschikt over een goed evenwicht inzake taakgericht en mensgericht leiderschap, je inspireert jouw team met smart doelstellingen en ondersteunt en ontwikkelt hen om hun doelstellingen te bereiken.
 • Je hebt een ‘no-nonsense’ mentaliteit en ‘can-do’ ingesteldheid, je werkt oplossingsgericht.
 • Je beschikt over sterke relationele vaardigheden om contracten met lange termijn partners te negotiëren, en om veranderingen in de organisatie te begeleiden in een klimaat van constructief sociaal overleg.
 • Je lanceert niet alleen de nodige initiatieven en projecten in het kader van continuous improvement, jij bent ook diegene die deze ideeën verder concreet mee implementeert tot deze ten gronde in de dagelijkse operaties zijn geïntegreerd.
 • Je bent flexibel ingesteld qua werkplek en werkuren en bereid om u regelmatig in de nacht te verplaatsen voor de opvolging van de distributie van de kranten die voornamelijk in de nacht operationeel plaatsvindt. We schatten in dat deze functie zo’n 50% van de tijd in de nacht actief zal zijn.

Aanbod:

Je komt terecht in een sterk gedreven en dynamische logistieke organisatie die permanent streeft naar optimalisatie van processen op een duurzame manier.
Daarenboven krijg je in deze nieuwe functie de opportuniteit en uitdaging om een nieuw sterk team binnen het Operations departement uit te bouwen en een nieuwe activiteit binnen AMP mee te realiseren.

Je beoefent een kaderfunctie binnen onze organisatie met een competitief salarispakket en extralegale voordelen. Telewerk is occasioneel mogelijk indien de agenda het toelaat. Naast de 20 wettelijke verlofdagen geniet je tevens van 10 extralegale kaderverlofdagen.

Meer info?
Neem contact op met:

Tessa Kuypers

tessa.kuypers@bakker.be

SOLLICITEER METEEN VIA DIT FORMULIER

Voer al uw gegevens correct in en voeg uw CV en motivatiebrief toe.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.