Transport Coordinator

Brussel
Permanent
Logistics

Voor onze klant AMP, een logistieke speler dat instaat voor de verdeling van nationale en internationale perstitels In België, zijn we op zoek naar een Transport Coördinator

De Transport Coördinator is verantwoordelijk voor de operationele coördinatie van de externe transporteurs en de routes over de distributie van de kranten, tijdschriften en de diversificatie producten.

Taken en verantwoordelijkheden:

Tenders en contracten met externe transporteurs
Je bent verantwoordelijk voor de contracten met de transporteurs, de definitie van de routes en de operationele coördinatie van de externe transporteurs. Je zoekt mee naar regionale externe transporteurs op basis van een uitgeschreven tender en volgt deze strikt op. Je blijft marktanalyses bij potentiële transporteurs doen om altijd vinger aan de pols te houden. Je volgt de regelgeving nauw op met de transporteurs.

Aanspreekpunt en operationele opvolging van transporteurs
Je informeert, controleert en rapporteert de externe transporteurs op punten waarmee zij reglementair in orde dienen te zijn ingeval van sociale inspectie. Je maakt actieplannen op indien de interne controles beter moeten en volgt deze nauw mee op. Je bent HET aanspreekpunt voor de externe transporteurs. Je coördineert de dagdagelijkse transport operaties. 

Je vertelt hen welke documenten te gebruiken en in te vullen. Je volgt eventuele klachten en problemen op van de eindklanten over de externe transporteurs. Je bekijkt ook per klacht hoe dit structureel te voorkomen. Indien iets dringend is, laat je alles vallen om dit eerst te doen/op te lossen. Dit kan een wijziging in de route zijn of bijvoorbeeld een noodscenario zoals een staking, laattijdige leveringen, onverwachtse weersomstandigheden. Kortom, je weet prioriteiten te stellen.

Definitie van de routes
Jij bent verantwoordelijk voor de creatie, negotiatie en aanpassing van de routes in een eigen IT-applicatie die de berekening en bepaling van de routes ondersteunt. Daarbij hou je rekening met alle paramaters die belangrijk zijn zoals o.a. klantenbestand, voertuigenbestand, tijdstippen, milieuzone beperkingen,…Je ziet erop toe dat de (wijzigingen van de) routes steeds goed gedocumenteerd en geregistreerd worden en vooral ook goed gekend zijn bij de transporteurs.

Wie ben jij ?

  • Je beschikt over minimum 5tal jaar ervaring in een gelijkaardige logistieke, transport of distributie omgeving
  • Je bent Nederlandstalig, met sterke mondelinge en schriftelijke kennis van het Frans
  • Je beschikt over sterke projectmanagement en coördinatie skills
  • Je hebt een ‘no-nonsense’ mentaliteit en ‘can-do’ ingesteldheid, je werkt oplossingsgericht
  • Je beschikt over sterke relationele vaardigheden om contracten met lange termijn partners te negotiëren en op een duurzame manier te implementeren
  • Je standplaats is Anderlecht. Daarnaast ben je flexibel ingesteld en bereid om je af en toe in de nacht te verplaatsen voor de opvolging van de distributie en transporteurs van kranten die voornamelijk in de nacht operationeel plaatsvindt
  • Je werkt vlot met verschillende IT-systemen en MS Office applicaties (zoals onder meer ook met Excel).

Het aanbod
Je komt terecht in een sterk gedreven transport coördinatieteam die permanent streeft naar optimalisatie van processen op een duurzame manier. 
Je beoefent een kaderfunctie binnen onze organisatie met een competitief salarispakket en extralegale voordelen. Telewerk is occasioneel mogelijk indien de agenda het toelaat. Naast de 20 wettelijke verlofdagen geniet je tevens van 10 extralegale kaderverlofdagen

Meer info?
Neem contact op met:

Tessa Kuypers

tessa.kuypers@bakker.be

SOLLICITEER METEEN VIA DIT FORMULIER

Voer al uw gegevens correct in en voeg uw CV en motivatiebrief toe.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.