Finance Manager

Brussel
Permanent
Finance

Voor onze klant, het grootste onafhankelijk advocatenkantoor in België gevestigd in Brussel, zijn we momenteel op zoek naar een:

Finance Manager

De Functie
Als Financieel Manager ben je een essentiële schakel tussen de financiële aspecten van de organisatie en de bredere strategische doelstellingen. Je bent onderdeel van het Management Team en je draagt bij aan het succes en de groei van de organisatie door middel van effectief financieel beheer en strategisch advies.
 Je bent verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van de financiële processen met een sterke focus op het menselijke aspect en effectieve communicatie met verschillende interne en externe stakeholders.

People Skills en Communicatie:

 • Als leidinggevende zorg jij ervoor dat je team draait als een geoliede machine. Je bent verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding van jouw team en stimuleert hun groei op inhoudelijk vlak maar ook op persoonlijk vlak. Je zorgt voor een optimale samenwerking en evalueert je medewerkers.
 • Ontwikkelen van sterke relaties met interne teams, partners, externe leveranciers en cliënten om een open communicatiekanaal te waarborgen en een positieve werkomgeving te bevorderen.
 • Fungeren als een toegankelijke en ondersteunende bron voor financiële vragen en advies voor alle medewerkers binnen de organisatie.
 • Effectief communiceren van financiële informatie en inzichten aan niet-financiële stakeholders om begrip en betrokkenheid te vergroten.

Boekhoudkundige en Fiscale Expertise:

 • Verantwoordelijk voor de volledige operationele boekhouding van A tot Z. Beheren en uitvoeren van boekhoudkundige taken, inclusief het correct afsluiten, het identificeren van optimalisatiemogelijkheden, het opstellen van managementrapporten op maandelijkse basis en volledige jaarlijkse wettelijke financiële overzichten, het invullen van belastingaangiften en btw-aangiften, het beheren van de loonadministratie en het uitvoeren van interne audits.
 • Zorgen voor naleving van relevante boekhoudkundige en fiscale voorschriften en het up-to-date blijven van alle relevante wet- en regelgeving.
 • Analyseren van de financiële resultaten en leveren van hoogwaardig financieel advies aan het management en partners om strategische besluitvorming te ondersteunen.

Operationeel Beheer:

 • Actief monitoren van cashflow en betalingen om financiële risico’s te minimaliseren en liquiditeitsproblemen te voorkomen.
 • Verantwoordelijk voor credit control en het optimaliseren van het factureringsproces om tijdige betalingen te garanderen en cashflow te verbeteren.
 • Beheren van verzekeringsdossiers en het identificeren van mogelijkheden voor kostenefficiëntie en risicobeheer

Onderhandelingen en Relatiebeheer:

 • Onderhandelen over gunstige voorwaarden met banken, verzekeraars en andere financiële partners om de belangen van het advocatenkantoor te behartigen.
 • Onderhouden van sterke relaties met financiële instellingen en het verkennen van mogelijkheden voor samenwerking en verbeterde dienstverlening.

Controlling en Afsluiting:

 • Uitvoeren van controlling taken om de financiële prestaties van de organisatie te evalueren en waar nodig bij te sturen.
 • Verantwoordelijk voor het nauwkeurig afsluiten van financiële periodes en het opstellen van financiële rapporten en analyses.

Het profiel

 • Bachelor- of masterdiploma in Finance, Accounting, Business Administration of een gerelateerd veld.
 • Bewezen ervaring in een financiële boekhoudkundige rol, bij voorkeur binnen de juridische of binnen andere professionele dienstverlenende sectoren.
 • Sterke boekhoudkundige en fiscale kennis, inclusief ervaring met het afsluiten van boekhoudingen en het bieden van financieel advies.
 • Uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, met het vermogen om effectief te interageren met diverse stakeholders. Je beschikt over voldoende assertiviteit, waardoor je op een professionele manier op jouw strepen kan staan.
 • Proactieve houding, teamgericht en in staat om zelfstandig te werken.
 • Als teamspeler deel je kennis met je team en relevante informatie met je collega’s.
 • Je beschikt over People Management vaardigheden en voldoende empathie, waardoor je op een slimme, coachende en aanpaste manier leiding kan geven aan jouw team.
 • Uitstekende IT-vaardigheden: Excel, Business Central, PowerBI of andere ERP- en/of boekhoudsystemen.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt goede kennis van het Frans.

Het aanbod
Je komt in een financieel solide en groeiende organisatie terecht, omringd door dynamische collega’s die jouw inzet waarderen en ondersteunen. De bedrijfscultuur is open, waarbij de betrokkenheid van iedereen aangemoedigd wordt. De focus ligt steeds op kwaliteit.
Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en extra verantwoordelijkheden op je te nemen. De goede sfeer, dynamische bedrijfscultuur en sterke teamgeest zorgen voor een aangename werkomgeving. Diverse activiteiten, initiatieven en teambuildings versterken dit nog meer.
Uiteraard hoort hier een marktconform salaris met extralegale voordelen bij, alsook de mogelijkheid tot telewerk.

Interesse?
U kunt uw documenten (CV en motivatiebrief) naar ons opsturen via het contactformulier op deze pagina. Caroline Bastiaens zal uw sollicitatie behandelen. Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen op +32 (0)473/99.02.11 of via e-mail op caroline.bastiaens@bakker.be.

Meer info?
Neem contact op met:

Caroline Bastiaens

caroline.bastiaens@bakker.be

SOLLICITEER METEEN VIA DIT FORMULIER

Voer al uw gegevens correct in en voeg uw CV en motivatiebrief toe.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.