Head of Accounting & Reporting

Brussel
Permanent
Finance

Voor onze klant, Dieteren Mobility Company, zijn we momenteel op zoek naar een Head of Accounting & Reporting

 

De Functie

Als Head of Accounting & Reporting overzie je alle aspecten van de accounting functies, inclusief GL accounting, crediteurenbeheer (AP), debiteurenbeheer (AR), intercompany reconciliaties en financiële rapportage. Je speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de nauwkeurigheid en integriteit van de ganse financiële rapportering.

 

Je bent verantwoordelijk voor alle ‘Retail Legal Entities’ (#33) en wordt ondersteund door een team van +/- 39 personen. Je bouwt en onderhoudt zakelijke relaties met interne en externe partners (bijvoorbeeld auditteams). Je bent het aanspreekpunt voor interne en externe auditors voor alle accounting gerelateerde zaken. Je bent voortdurend op zoek naar manieren om efficiënter te werken door gestandaardiseerde processen en automatisering te implementeren. Je neemt deel aan het ‘Reshaping Project’ dat tot doel heeft het aantal juridische entiteiten te verminderen door middel van fusies en carve-outs.

 

Je rapporteert aan de CFO.

 

Taken en verantwoordelijkheden

  1. Financiële Rapportage: Voorbereiden en analyseren van maand- en kwartaalrapportering, alsook de jaarrekeningen en dit volgens de groeps- en retail-boekhoudregels. Zorgen voor uniformiteit in de manier waarop boekhoudregels worden toegepast in de verschillende juridische entiteiten.
  2. Crediteuren- en Debiteurenbeheer: Toezicht houden op de verwerking van leveranciersfacturen, onkostendeclaraties en klantfacturen. Zorgen voor tijdige en nauwkeurige betalingen aan leveranciers en inning van vorderingen van klanten.
  3. Interne Controle en Naleving: Opzetten en handhaven van interne controles om bedrijfsmiddelen te beschermen en te zorgen voor naleving van wettelijke vereisten.
  4. Key contactpersoon voor externe auditors.
  5. Ondersteunen bij de implementatie van nieuwe IT-tools.
  6. Team leiderschap en Ontwikkeling: Supervisie en begeleiding van het accountingteam, het bieden van ondersteuning en advies om professionele groei en ontwikkeling te bevorderen. Bevorderen van een cultuur van verantwoordelijkheid, samenwerking en continue verbetering binnen de afdeling accounting.
  7. Opzetten van een efficiënte en gecentraliseerde accountingorganisatie met geoptimaliseerde en afgestemde processen.

 

Het profiel

  • Masterdiploma in Accounting, Finance met minimaal 10 jaar ervaring in accounting. Ervaring in een Big4 is een pluspunt.
  • Grondige kennis van BEGAAP, IFRS en financiële boekhoudprincipes.
  • Diepgaand begrip van lokale en internationale financiële regelgeving en wetgeving.
  • Ervaring met boekhoudsoftware en ERP-systemen (Venice, BI Tools). Sterke vaardigheden in het navigeren en opereren in een complexe IT-omgeving, met ervaring in het werken met geavanceerde IT-systemen en het implementeren van technologische oplossingen voor accountingprocessen.
  • Sterke analytische vaardigheden met het vermogen om financiële gegevens te interpreteren en bruikbare inzichten te bieden.
  • Detailgericht met een hoge mate van nauwkeurigheid en integriteit, zonder het overzicht en de strategie uit het oog te verliezen.
  • Uitstekende communicatie- en interpersoonlijke vaardigheden, met het vermogen om effectief samen te werken met cross-functionele teams.
  • Bewezen leiderschapskwaliteiten met sterke ervaring in het opbouwen en ontwikkelen van High-performing teams.
  • Goede organisatorische en time-management vaardigheden, met het vermogen om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren.
  • Flexibel en in staat om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en prioriteiten.
  • Pragmatisch, teamspeler, resultaatgericht en probleemoplossend.
  • Oog voor verbeter-opportuniteiten, automatisering en procesefficiëntie.
  • Vermogen om veranderingen te begeleiden en te managen.
  • Zeer goede kennis van het Nederlands en professionele kennis van het Frans.

 

Het Aanbod

Bij D’Ieteren is je verloning gebaseerd op je competenties en je prestaties. Men vindt dat goed werk en competenties erkend en beloond moeten worden en dat er een eerlijke en billijke verloning tegenover moet staan.

Erkennend hoe belangrijk mobiliteit is, heb je de keuze uit verschillende mobiliteitsoplossingen die aansluiten bij jouw levensstijl. Of het nu gaat om een bedrijfswagen, een abonnement voor het openbaar vervoer, fietsleasing of autoleasing voor jou en je gezin, de keuze is aan jou!

Werk je liever van thuis? Geen probleem! Er is telewerk mogelijk voor deze functie.

Omdat D’ieteren het belangrijk vindt dat je je echt kunt loskoppelen van het werk, geniet je van 6 extra vakantiedagen.

Daarnaast wordt je aangemoedigd om je talenten verder te ontwikkelen via de D’Ieteren Academy. Met meer dan 31 merken in hun portfolio biedt D’Ieteren een breed scala aan carrièremogelijkheden om je professionele groei te bevorderen.

 

Interesse?

Je kan je documenten (CV en motivatiebrief) naar ons opsturen via het contactformulier op deze pagina met referentie FIN10261. Caroline Bastiaens zal jouw sollicitatie behandelen. Als je vragen hebt, kan je contact met ons opnemen op +32 (0)473/99.02.11 of via e-mail op caroline.bastiaens@bakker.be.

Meer info?
Neem contact op met:

Caroline Bastiaens

caroline.bastiaens@bakker.be

SOLLICITEER METEEN VIA DIT FORMULIER

Voer al uw gegevens correct in en voeg uw CV en motivatiebrief toe.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.