Supply Chain Manager

Antwerpen
Permanent
Logistics

Bakker & Partners gaat voor haar klant Solidus op zoek naar een

                                   Supply Chain Manager Converting Benelux

Doelstelling
Integratie van de planning en informatie- en goederenstromen van de fabrieken in Hoogstraten (B) en Oude-Pekela (NL). Verhogen van de snelheid en betrouwbaarheid van de leveringen waarbij rekening gehouden wordt met de kostenbeheersing en uiteraard de eisen/wensen van de klanten.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

Logistiek
Verzorgt de tijdige aanvoer van grondstoffen en afvoer van gereed product in de magazijnen en op de werkvloer van beide plants. Hij/zij analyseert alle logistieke data, initieert correctieve acties, volgt voorraadniveau in functie van de optimale logistieke parameters op en lost voorraadproblemen op.

Peoplemanagement
Leiding aan een team van ca. 7 medewerkers in productieplanning, interne logistiek,  warehousing/transport en materiaalplanning / procurement. De SCM stuurt zijn team aan zodat zij als een hecht team zorgen voor een optimale planning en sturing van alle orderprocessen en betrokken informatie- en goederenstromen

Informatiestromen
Waar en wanneer mogelijk verzorgt hij/zij de optimale integratie van het beheer van deze informatiestromen en van de taakverdeling van alle betrokkenen.

Goederenstromen
Intern en extern beheren zodat de productie optimaal kan functioneren en de leverbetrouwbaarheid gegarandeerd wordt.  Aanspreekpunt voor de inkoopmanager van de BU.

Planning
Zorgdragen voor de best mogelijke planning van alle geledingen in de productie, warehousing en transport.

Continuous improvement
Analyseren en verbeteren van alle logistieke processen. Initiëren van de meest optimale concepten en werkmethodes tussen alle betrokkenen in de supply chain: van de inkoop, toelevering en opslag van grondstoffen via de productieplanning en WIP tot de orderopvolging, opslag en uitlevering van de afgewerkte verpakkingen naar de klanten.

Financieel
Bereidt forecast voor als basis van budget en volgt de budgetten rond alle supply chain vraagstukken op. Speelt een centrale rol in het SI&OP-proces.

Kwaliteit- en veiligheidsvoorschriften
Correcte naleving en van alle regels m.b.t. orde, netheid en hygiëne.

Rapportering
Rapporteert over de beschikbaarheid van grondstoffen en producten, betreffende orderposities, productievolumes en voorraden. Hij/zij creëert hiervoor de best werkbare rapporteringstructuren en de relevante commentaren over de resultaten. Rapporteert aan de Commercial & Supply Chain Manager Benelux. Daarnaast werkt u ook nauw samen met de Operations Manager Converting Benelux.

Uw profiel

 • Bachelor of Master. Voorkeur professionele bachelor logistiek, supply chain, automatisering en/of productieplanning
 • 10 tot 15 jaar ervaring in supply chain of logistiek in een industriële werkomgeving. Komend uit de voeding of verpakking geniet de voorkeur
 • Ervaring met snellopende en sterk geautomatiseerde mechanische processen, is noodzakelijk om deze rol gepast te kunnen opnemen
 • In staat zijn de complexiteit van de informatie-en goederenstromen te begrijpen en deze op een zeer pragmatische manier aan te sturen
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring van een klein team
 • Praktische ervaring rond kwaliteitsborging, veiligheid en hygiene: ISO 9000, BRC, KHAM
 • U spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en goed Engels. Kennis van het Frans en/of Duits is een voordeel
 • Kennis van MS Office en ERP  zoals SAP, Navision is noodzakelijk
 • Reisbereid om 3 dagen per week in Hoogstraten te werken en 2 dagen per week in Oude-Pekela (NL).

Wie bent u?
Een analytisch en resultaat gedreven manager, die de prioriteiten en kernproblemen van een klein team rond goederen- en informatiestromen bij de productieprocessen met een complex machinepark voorziet en begrijpt. 

Een team player, die beseft dat zijn/haar succes afhangt van het succes van zijn/haar medewerkers; die weet hoe en wanneer te luisteren, te leren, te delegeren, te motiveren en te mobiliseren; maar die – bijzonder in crisissituaties – de competentie, stressbestendigheid en gedrevenheid heeft om (snelle) beslissingen te nemen, gekoppeld aan de energie, passie en empathie om deze beslissingen met zijn/haar team in actie om te zetten.

Een hands-on en no-nonsense manager, die ervan overtuigd is dat de toegankelijkheid, zichtbaarheid en voorbeeldfunctie op de werkvloer van een manager essentieel is voor de productiviteit, de teamgeest en de successen van zijn/haar teams, en die deze overtuiging openlijk leeft.

Een leider die gedreven wordt door de analyse van feiten, door een juist oordeel over methodes, prioriteiten en urgenties, niet door gewoontes en/of “regels”; en die zijn medewerkers vanuit een voorbeeldfunctie aanzet tot doordachte en gedragen beslissingen en actieplannen.
Zowel een nauwgezette organisator en controller van de dagelijkse routines, als een focused en enthousiast, efficiëntie- en kwaliteit- gedreven verbeteringsmanager.

Het aanbod

Je komt terecht in een dynamische werkomgeving waar je samen met je team impact kan maken. Je bent de spin in het web. Je ontvangt een marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen. Op termijn kan je doorgroeien binnen het bedrijf, al zijn er in deze functie nog voldoende uitdagingen voor je.

Wij zijn Solidus. Betrokken bij onze omgeving sinds 1870. Hier krijg je mogelijkheden. Om te leren, te ontwikkelen, om het verschil te maken. Dit doen we met 1400 collega’s door heel Europa. Met hart voor techniek en gedreven door vooruitgang. Samen dragen we bij aan minder verspilling en een schonere wereld. Een internationale speler en tóch altijd dichtbij. Vol innovatie, vol nieuwe ideeën, vol kansen voor iedereen. Dus wat jouw talent of ambitie ook is. Groei zoals jij dat wilt. Bij Solidus maken we het samen!

Kom ook werken bij het bedrijf dat voelt als thuis. Groei je met ons mee?
Let’s grow together!

Meer info?
Neem contact op met:

Tessa Kuypers

tessa.kuypers@bakker.be

SOLLICITEER METEEN VIA DIT FORMULIER

Voer al uw gegevens correct in en voeg uw CV en motivatiebrief toe.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.