Valorisatie Adviseur Data & Software

Oost-Vlaanderen
Permanent
Other

De Universiteit Gent is een open, pluralistische en maatschappelijk geëngageerde universiteit van wereldniveau. De UGent biedt meer dan 200 opleidingen aan en voert onderzoek in tal van wetenschappelijke disciplines. Naast een toonaangevende universiteit op vlak van onderwijs en onderzoek willen we een ondernemende universiteit zijn met aandacht voor de sociale en economische toepassing van onze onderzoeksresultaten. Wil jij hier ook deel van uitmaken? Lees dan zeker verder!

Software applicaties worden in UGent ontwikkeld binnen veel onderzoekdomeinen. Het betreft  onderzoeksresultaten gaande van embedded software op microcontrollers tot software in de cloud, evenals scripts draaiende op commerciële modelleerplatformen., en dit in diverse disciplines zoals chemische modellering, bio-informatica,, taalanalyse,  machine controle, statistische modellen, farmaceutische modellen, plantgroei modellen, bevragingstools in de welzijnssector, enz…. Verscheidene software applicaties worden ontwikkeld vanuit een onderzoeksvraag en dus niet als commercieel product beschikbaar voor valorisatie.

Jouw functie bij TechTransfer

Als Valorisatie adviseur geef je advies omtrent de ontwikkeling van software en het beheer van data en ondersteun je valorisatietrajecten op vlak van IP strategie en business activiteiten waaronder het afsluiten van licenties met bestaande bedrijven of nieuwe spin-offs van UGent.
Het uiteindelijk objectief van jouw taken is het faciliteren van de doorstroming van technologische  innovaties naar bedrijven en maatschappij.
Jouw belangrijkste taken bestaan uit:

 • Het adviseren van toepassingsgerichte onderzoeksprojecten in het domein van data en software toepassingen rond de commerciële en legale aspecten gerelateerd aan productontwikkeling en valorisatie.
 • Het uitwerken van een IP strategie en van praktische richtlijnen voor bescherming en valorisatie van onderzoeksresultaten binnen het domein van data en software toepassingen.
 • Advies verlenen met betrekking tot intellectuele eigendomsrechten zoals auteursrecht, databankrecht en octrooirecht.
 • Het uitwerken van een intern systeem voor het beheer van de data en software en gerelateerde licenties.
 • Het adviseren, onderhandelen en opvolgen van data en software licenties.
 • Het uitwerken van en advies verlenen met betrekking tot businessmodellen voor de commercialisatie van data  en software gerelateerde producten en systemen.

Jouw profiel in een notendop

 • Je hebt een master Rechten, Computer- of (Handels)ingenieurswetenschappen op zak.
 • Je hebt 4 jaar ervaring op de teller in het ontwikkelen/commercialiseren van data en software.
 • Affiniteit met of interesse in de academische én bedrijfssector is een groot pluspunt.
 • Je kan zowel zelfstandig als in team projecten afhandelen. Tijdig en deskundig!
 • Je stelt je ondernemend, diplomatisch, resultaat- en servicegericht op.
 • Werken in een complexe omgeving met veel stakeholders is een uitdaging die je graag met beide handen vastpakt.

Het aanbod

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur aan de Universiteit Gent.
 • Een functie vol verantwoordelijkheden in een omgeving op academisch topniveau.
 • Een loon op maat van je relevante ervaring (equivalent met één van de salarisschalen bij het ATP: Valorisatieadviseur of Expert-Valorisatieadviseur).
 • Ecocheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding of vergoeding openbaar vervoer, voordelige mobiele telefonie, voordeeltarief in de studentenrestaurants & cafetaria’s van UGent.
 • Een uitgebreid vormingsaanbod zodat je je maximaal kan ontwikkelen bij ons
 • UGent geeft om je work-life balance met flexibele uren en de mogelijkheid tot twee huiswerkdagen per week. Ook heb je recht op 36 vakantiedagen, aangevuld met wettelijke/decretale feestdagen en brugdagen

Kom jij TechTransfer bij UGent versterken?
Je gemotiveerde sollicitatiebrief met uitgebreid cv  is welkom tot en met 31 mei 2024 bij Ans Hanappe, via ans.hanappe@bakker.com. Voor meer functie over de functie kan je contact opnemen met An Van den broecke, IP & Licensing Manager bij UGent : an.vandenbroecke@ugent.be of 09 264 89 86

Meer info?
Neem contact op met:

Ans Hanappe

ans.hanappe@bakker.be

SOLLICITEER METEEN VIA DIT FORMULIER

Voer al uw gegevens correct in en voeg uw CV en motivatiebrief toe.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.