Bakker & Partners wekte mijn interesse met een functie waar ikzelf nog niet aan had gedacht

Bakker & Partners wekte mijn interesse met een functie waar ikzelf nog niet aan had gedacht

27 mei 2023

Delphine Vanneste is partner en consultant bij Bakker & Partners, een rekruterings- en selectiekantoor voor management en directieprofielen. Voor de Belgische tak van CTC Enertech vond ze de juiste managing director: Bruno Haemers. Delphine begeleidde Bruno actief en persoonlijk tijdens de verschillende stappen van het selectieproces en houdt de vinger aan de pols terwijl hij in zijn nieuwe functie opstart. “Een efficiënte, aangename candidate journey experience is voor ons heel belangrijk.”

 

Bij Bakker & Partners zoeken zestien senior consultants – elk binnen een eigen vakgebied – de ideale kandidaat om een vacature bij een bedrijf in te vullen. Partner & consultant Delphine Vanneste is gespecialiseerd in executive en managementfuncties, naast senior sales en marketingfuncties. “De Zweedse NIBE Group, een fabrikant van energiezuinige oplossingen, zocht voor zijn dochterbedrijf CTC Enertech in België een managing director en vroeg ons om de beste kandidaat te vinden”, vertelt Delphine. “We stemden af welk type profiel ze zochten en welke achtergrond, expertise en ervaring vereist was. Bakker & Partners gaf daarin het advies om niet alleen te focussen op de ervaring van een kandidaat als Managing Director, maar ook om het potentieel van de kandidaat in overweging te nemen en out-of-the-box te durven denken. De Nibe group kon zich 100% terugvinden in dat advies.”

 

Proactief kandidaten benaderen

 

“Wanneer een klant ons een opdracht geeft, polsen we eerst binnen ons uitgebreid netwerk naar interesse bij relevante profielen. Daarnaast onderzoeken we de markt, praten we met veel mensen en zijn we heel actief op LinkedIn. En hoewel we werken voor een klant, vertrekken we altijd vanuit de kandidaat. We stellen ons empathisch op en denken mee over wat belangrijk is voor de carrière en persoonlijke groei van de kandidaat. We verlenen advies en stellen opportuniteiten voor. Veel kandidaten komen spontaan naar ons toe, maar de sterkte van Bakker & Partners is net dat we proactief profielen benaderen.” Op LinkedIn vond Delphine het profiel van Bruno, een commercieel directeur met een lange carrière in de HVAC-sector.

 

“Ik was al dertien jaar in dienst bij mijn vorige werkgever en verlangde naar iets nieuws, maar ik wou geen overhaaste beslissingen maken”, zegt Bruno. “Ik liet de opportuniteiten tot mij komen. Hoewel een selectiekantoor makkelijk mijn ambities kon afleiden uit mijn duidelijk beschreven carrièreverloop op LinkedIn, kreeg ik vaak absurde voorstellen. Bakker & Partners pakte het helemaal anders aan. Delphine nam de tijd voor een grondige preselectie. Ze vertelde me meteen waarom mijn profiel een match kon zijn. Ik wist onmiddellijk dat ze het meende (lacht) Bovendien stelde Delphine een functie voor waar ikzelf nog niet aan had gedacht, maar die wel een logische volgende stap zou vormen in mijn loopbaan. Dat wekte mijn interesse nog meer.”

 

“In de huidige kandidatenmarkt is het van essentieel belang om vanaf het allereerste moment de juiste toon te zetten en een overtuigende indruk te maken. Bij Bakker & Partners geloven we dat we hierin het verschil maken en onze expertise kunnen inzetten om dit te bewerkstelligen” licht Delphine verder toe.

 

Een persoonlijke begeleiding

 

Tussen Delphines eerste contact met Bruno en de uiteindelijke aanwerving verstreken drie maanden. “Ik wist dat de selectieprocedure veel energie zou vragen”, geeft Bruno aan. “Maar na een face-to-facegesprek met Delphine had ik echt het gevoel dat de job me op het lijf was geschreven. Wat volgde was nog een diepte-interview met Delphine en een ontmoeting met de Zweedse hr-director van de groep in Zaventem in de kantoren van Bakker & Partners. Hij vertelde me meteen na het

 

gesprek al dat ik naar de volgende ronde mocht”, lacht Bruno. “Na een daaropvolgend videocall met mijn toekomstige leidinggevenden en enkele testen nodigden ze mij, en nog één andere kandidaat uit in hun hoofdkantoor te Zweden. Daar kreeg ik een rondleiding van het bedrijf en de productie en was er nog tijd voor een finaal gesprek. Thuis kreeg ik dan het telefoontje dat ze voor mij kozen.”

 

“Het traject was emotioneel erg intensief, maar omdat iedereen elke deadline respecteerde, er transparante feedback kwam en ik er altijd een goed gevoel bij bleef hebben, haakte ik niet af,” aldus Bruno. De begeleiding door Bakker & Partners maakte daarbij het verschil. “We staan echt achter onze kandidaten”, vult Delphine aan. Haar persoonlijke begeleiding bij elke stap van het traject weerspiegelt dat. “We geven feedback en treden op als buffer tussen de klant en kandidaat. Een aangename candidate journey experience is voor ons heel belangrijk. Als een klant of kandidaat een bezorgdheid heeft of iets vergat te vragen, kunnen ze dat naar ons terugkoppelen. We blijven ook de vinger aan de pols houden wanneer een kandidaat bij de klant opstart, én blijven ook verder zoeken naar de juiste match voor de andere kandidaten.”

START VANDAAG
EN VIND HIGH-END
TALENT.

Alles begint met een gesprek. Laat een bericht achter en ontdek hoe we u kunnen helpen.

 

We contacteren u zo snel mogelijk terug.